Venus retrograde: geen cosmetische ingrepen doen

Op 5 oktober is Venus aan haar retrograde loop begonnen. Tijdens een retrograde loop werkt de kracht van een planeet naar binnen. We worden dan uitgenodigd om op onze stappen terug te keren. Meestal hebben we iets te snel beslist. In dit geval over ons uiterlijk of een bepaalde aankoop voor onze woning. Even halt houden en terugkijken waar dat allemaal precies voor nodig was, is slim. En mannen, dit geldt ook voor jullie!

Tot 16 november is het dan ook geen goed idee om je uiterlijk radicaal te veranderen. Laat make-overs, botox, face-lifts, oog- of andere correcties die geen medische ingrepen zijn, getattoeëerde lijntjes aan je ogen en dergelijke maar even zo. Experimenteer niet met een nieuw kapsel (bv. permanent, extensions, nieuwe kleur, kort kopje) en neem al zeker niet deel aan experimentele dermatologische behandelingen.

Venus staat ook voor luxe. Koop deze periode geen dure kleren, huisraad of juwelen. Ben je op zoek naar een relatie? Dan is dit geen goede tijd voor een eerste date. Begin je nu een relatie, dan is de kans groot dat de liefde snel bekoelt. Wacht ook met een verloving tot na 6 december. Pas op 18 december zingt Venus weer uit volle borst mee aan het sterrenfirmament. Dan staat deze frisse dame er weer helemaal. En hopelijk jij ook!

En maak je geen zorgen over Venus in 2019. Want volgend jaar loopt ze niet retrograde. Goed voor de liefde, de schoonheid en hopelijk ook de wereldvrede.