September is Maagd-maand: neem je boel in handen

In september hebben we wel 4 planeten in de Maagd: de Zon, Mars, Venus én Mercurius. En dan nog eens 3 planeten in andere aarde-tekens: Pluto en Saturnus in de wijze Steenbok en Uranus nog voor de komende 6,5 jaar in de Stier. We kunnen met andere woorden niet méér realistisch en gegrond rondlopen dan deze maand.

Aangezien Maagd-energie heel erg praktisch is, deze keer geen ellenlange blog over wat deze Maagd-maand zoal inhoudt, maar een handig lijstje. Een lijstje met dingen die jij dezer dagen misschien ook al hebt gedaan of nog gaat doen.

Wat zijn typische Maagd (en aarde)-activiteiten deze september?

 • je boel aanpakken: grote, maar ook écht grote opruimacties in huis, de kelder, de garage, je kleerkast, het tuinhuis of op zolder, …
 • letten op je gezondheid: meer sporten, weer beter op je voeding letten, minder of niet meer drinken (alcohol), bij de energiedokter langsgaan, terug yoga opnemen, vaker mediteren, regelmaat krijgen in je slaapgewoontes, meer lezen en minder tv kijken, …
 • projecten van een praktische en realistische kant bekijken en aanpakken: lijstjes, faseringen, prioriteiten stellen, schrappen wat niet haalbaar is, …

“Summer is over. Time to officially remember what day of the week it is.” ~ Some Ecards

 • wat al lang is blijven liggen nu eindelijk weer in de hand nemen: huis poetsen, strijk doen, auto wassen, in de tuin werken, offertes aanvragen, financiële plaatjes narekenen, …
 • iets doen voor anderen die hulp nodig hebben: boodschappen doen voor je moeder, je teveel aan vers gemaakte soep naar je eenzame buurvrouw dragen, je kinderen een hart onder de riem stoppen voor de nakende schooltijd, een goed doel steunen, een vriend(in) troosten, …
 • alles wat je hebt losgelaten in augustus weer strak plannen en organiseren. Waar is die nieuwe agenda? Misschien heb je een nieuwe kleurcode voor al je activiteiten of ben je al ingeschreven in de workshop ‘Maak ruimte in je drukbezette agenda’ op 25 september bij deze kei in organiseren: JenZen.

“If overthinking situations burned calories, I’d be dead.” ~ Virgo

 • je gevoelens van een rationele en meer zakelijke kant benaderen: geen grote drama’s, maar wel veel zelfanalyse en goeie, diepe gesprekken met vriend(inn)en, je psycholoog of therapeut, …
 • oog hebben voor de details en de puntjes op de i, waar je tevoren wat meegaander en toleranter in was.
 • je kamerplanten trimmen, snoeien, stekken, extra verzorgen, voeding geven, uitdelen aan vrienden, …
 • weer plezier vinden in bijna hard werken en resultaten neerzetten.
 • heel veel nadenken! Dus, overdrijf er niet mee 😉

De invloed van het Maagd-seizoen in elk dierenriemteken

En omdat alles al eens gedaan is, verwijs ik graag naar de pagina van Chani Nicholas, een supergekende Amerikaanse astrologe, die voor alle dierenriemtekens even kort en bondig heeft opgelijst (in het Engels) wat je in september qua Maagd-energie voor jou nog mag verwachten. Veel leesplezier!