‘De Leeuwenpoort’ op 8-8 opent deuren

Misschien heb je er al van gehoord, van ‘de Leeuwenpoort’ in augustus. En misschien vraag je je af: wat is dat nu weer voor iets? Wel, elk jaar opent zich op 8 augustus een portaal, een kosmische doorgang van hoge trillingsenergie. Ze vormt deze zomer nog maar een ‘turbo energie-boost van het universum’ om je in je kracht te zetten. Nu is het tijd om te ontwaken en de aangekondigde veranderingen van de eerdere eclipsen door te voeren.

De Leeuwenpoort is een oud-Egyptische, hemelse manifestatie waarbij de Zon en Sirius, de helderste ster van de hemel, op één lijn komen staan en waarbij hoge energie naar de Aarde wordt gestuurd. De Zon verhuist dan naar het teken Leeuw, vandaar de naam ‘Leeuwen’-poort of ‘Leeuwen’-portaal.

We bedoelen met de Leeuwenpoort dus niet de prachtige stenen poort uit de 13de eeuw voor Christus in Griekenland die toegang verleende aan de burcht van Mykonos (zie foto). Hoewel die, net zoals dit jaarlijkse verschijnsel, ook best indrukwekkend te noemen is. Maar dit terzijde.

De Leeuwenpoort opent zich telkens tussen 26 juli en 12 augustus. De hoge vibrerende energie die ze naar de aarde doorlaat, piekt op 8 augustus en blijft – net zoals de eerdere eclipsen – de komende 6 maanden doorwerken. Wat nu gebeurt, zet dus de toon voor het volgende half jaar.

“And suddenly you know … It’s time to start something new and trust the magic of beginnings.” ~ Meister Eckhart

Op 26 juli is het ook het Egyptische Nieuwjaar, omdat Sirius vanaf die dag weer aan het firmament opkomt en de Oriongordel met de piramiden aligneert. Het lijkt dan vanaf de Aarde alsof Sirius veel dichter bij onze planeet is. En dat is hét moment om je energie een knalinjectie te geven en opnieuw, of met iets nieuws (gewoonten, een project, een job, een relatie) van start te gaan.

De maand van de Leeuw

Op dit moment staat de Zon in het astrologische teken Leeuw. Leeuw staat voor gebalanceerde kracht en natuurlijk (zelf)leiderschap, maar ook voor het centrum van ons hart en de individuele uitdrukking van het goddelijke in onszelf.

“Close some doors. Not because of pride, incapacity or arrogance, but simply because they no longer lead somewhere.” ~ Paulo Coelho

 

Wanneer Leeuw zich in zijn centrum bevindt en in balans is, straalt hij niet alleen een beheerst en groot zelfvertrouwen uit, maar toont hij ook zijn vrijgevig en grootmoedig hart. We kunnen nu tappen uit een vol vaatje lef, pit, kracht en zelfvertrouwen om te slagen. De Leeuw-energie van de Zon, versterkt door Sirius, is het begin van het kosmische vuur dat op gang komt, en al spiegelend ook ons innerlijk kosmisch licht zal aansteken.

Solar Plexus

Zoals de Zon het centrum is van ons zonnestelsel en energie geeft aan alle wezens op Moeder Aarde, zo spiegelen wij deze kwaliteit ook vanuit onze innerlijke zon of Solar Plexus, het 3de chakra (maag en spijsvertering, ook letterlijk ‘wat je wel of niet goed verteert’).

De Solar Plexus is het energiecentrum dat ons via zelfsturing en goddelijke soevereiniteit laat groeien. Blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staan centraal. De kracht om te bereiken wat je wil. Op het moment dat het derde Chakra in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.

Een mooie manier om weer contact te maken met je power bank (je energiecentrum) is via creatieve expressie of relaxerende meditatie om te aarden en je levensdoel en de energie in je centrum weer wakker te schudden. Eens de golven van ‘opgang en val’ in gang zijn gezet, … eens je innerlijke vuur is opgestookt, … komt de rest van nature, vanzelf dus.

“When one door closes, another opens.” ~ A. Graham Bell

En het is vast écht wel nodig om ergens in je leven een nieuw begin aan te maken. Want de eclipsen maakten eerder al brutaal duidelijk dat we in een doodlopend straatje waren beland. De nieuwe maan in Leeuw geeft het begin aan van een bijzondere nieuwe fase.

Heb je dit gevoel niet? Don’t worry, be happy! Dan zit jij al op de juiste weg. De Leeuwenpoort activeert de volgende stap op je pad naar kansen om vooruit te gaan en verlichting en katharsis te vinden. En zo groei je, en heel je jezelf.

De ‘sterren-status’ van Sirius bij de Egyptenaren

De Oude Egyptenaren leefden erg in sync met Sirius. De Nijl overstroomde iedere jaar in de periode dat Sirius aan de hemel oprees en het dichtst bij de Aarde stond. Sirius voedde het land en bracht een rijke oogst en welvarendheid. Het was een tijd van overvloed.

“What is coming is better than what’s gone.”

Het duurde niet lang voor het Egyptische volk de link met Sirius zag als een geschenk van voorspoed en vruchtbaarheid. Ze eerden Sirius met zoveel respect, dat ze hun piramiden bouwden naar de oriëntatie en bijzondere baan van deze blauwe ster.

Ze geloofden dat Sirius, wanneer ze zichtbaar werd aan de hemel en wanneer de Oriongordel in lijn stond met de piramiden van Gizeh en de Sfinks, het Leeuwenportaal activeerde. Daar lag volgens hen mogelijks de sleutel tot kennis van de Gouden Eeuw van Bewustzijn. Want de Egyptische legende vertelt dat Sirius met zijn heldere licht een poort was naar de hemel en een grote wijsheid in zich draagt.

Tijdens de ‘hondsdagen’ in augustus was die link het krachtigst. Deze naam is afgeleid van Sirius, die ook vandaag nog ‘hondster’ wordt genoemd, omdat ze deel uitmaakt van het sterrenbeeld de Grote Hond (Canis Major) en tijdens de Zon in Leeuw het best waar te nemen is.

Sirius, spirituele Zon en symbolische wedergeboorte

Als vaste ster in het sterrenbeeld Kreeft, wordt Sirius ook wel onze Spirituele Zon genoemd. Waar de Zon verantwoordelijk is voor ons fysische lichaam (zeker in het teken Leeuw), zorgt Sirius voor ons spirituele lichaam.

Tijdens het seizoen van het teken Kreeft (21 juni tot 22 juli), staat Sirius, net als de Zon, hoog aan de hemel. Wanneer ze samenkomen, spreken we van een wedergeboorte.

Maar pas wanneer de Zon naar het teken Leeuw (23 juli tot 22 augustus) verhuist, wordt Sirius’ licht niet langer verblind door dat van de Zon. Pas op dàt moment is de wedergeboorte compleet en gaat – zo gezegd, zo geloofd – het portaal van wijsheid open.

De numerologie achter de ‘achten’: de 8ste van de 8ste maand

Het cijfer 8 staat in de numerologie voor overvloed, welvarendheid, innerlijke wijsheid en karma. Het is een spiritueel geladen tijd op 8-8 om je krachtcentrum op te laden en de energie ‘om te mogen ontvangen’ uit te zuiveren.

‘8’ staat verder nog voor oneindigheid en de oneindige ziel die we allemaal zijn, en de oneindige reis die we allemaal maken. Het cijfer vertegenwoordigt het stukje van het ‘eeuwige bewustzijn’ van de ziel. De ziel die geleefd heeft en zal blijven leven lang na en voor deze incarnatie.

“You are soul and you are love, not a spirit or an angel or a human being.” ~ Rumi

Het cijfer 8 heeft dezelfde gevlochten vorm als onze DNA-structuur. Ons DNA is de opslagplaats van oeroude informatie van onze voorouders. En tegelijk vormt ze de geldende codering van de keuzes die we vandaag maken in ons leven.

Observeer in dat verband de golven van je gevoelens en gedachten. Word je er van bewust. En zoek naar patronen die je kunnen helpen bij het afwerken van karma. Karma ‘afwerken’ is het bewust worden van diepgewortelde patronen (vaak ingegeven door onze ouders en voorouders) en het vervolgens kiezen voor een bewust nieuwe manier van handelen met milde, open aandacht.

“How people treat you is their karma. How you react is yours.” ~ Wayne Dyer

Het is ook een periode om te kijken naar de afspraken die je met jezelf in dit leven hebt gemaakt, welke overtuigingen je van je ouders hebt overgenomen en alle onbewuste verhaallijnen die je in dit leven leeft, die niet jou, maar eigenlijk je voorouders toebehoren. Tijd om wat niet van jou is, achter je te laten.

Wat kunnen we zoal merken bij onszelf tijdens de opening van de Leeuwenpoort?

De rode draad is ‘een wakker worden’ en ‘een verhoogd bewustzijn’ om ons een betere situatie aan te meten dan die waarin we vandaag verzeild zijn geraakt. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe dit zich kan uiten in ons leven:

 • Healing van je hartchakra: oude of bestaande wonden van het hart (rouw, verdriet, pijn) kunnen genezen
 • Het wakker worden van het derde oog chakra: sterkere intuïtie en er meer op gaan vertrouwen
 • Opening van hogere chakras: activeren van honderden kleinere, gevoeligere chakras, naast de 7 hoofdchakras, naar meer wijsheid en spirituele kennis
 • Binnenkrijgen van bovennatuurlijke boodschappen: via dromen, visioenen, dagdromen, gidsen, engelen, ingevingen bij diepe ontspanning, meditatie of automatisch schrijven
 • Spirituele bezoeken: boodschappen, dromen, tekens en bezoek krijgen van overleden geliefden die onze gidsen en engelbewaarders zijn
 • Behoefte aan vrijheid: de sterkste energie van Sirius. We merken de intensiteit van die behoefte op in ons eigen leven en voelen ons ‘vrijer’ om onze waarheid te spreken, onze dromen waar te maken, en datgene te doen wat ons hartje sneller doet slaan
 • Nood aan rust en vrede in de natuur: buiten zijn in de bossen, de bergen of aan zee, en mediteren, geven helende energie voor het lichaam, de geest en de ziel
 • Handig zijn met technologie: het moment om een website te beginnen, blog of app of iets anders dat met technologie te maken heeft
 • Verhoogde creativiteit: ideaal om een nieuw creatief project te starten of te lanceren

En nu?

Nu je weet wat je mag verwachten van de opening van de Leeuwenpoort, kan je je eigen avontuur met verscherpte aandacht verderzetten. Het is een mystieke en magische tijd die je met je hart en je ziel, en niet met je verstand beleeft. Dus eigen je de moed van de Leeuw toe en (her)schrijf jouw verhaal.

“When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy.” ~ Rumi

Blijf deze dagen alert, open en benieuwd. Gebruik de kosmische energie om vanuit je intuïtie te beslissen en te kiezen. Vanuit dat diepere innerlijke weten. En exploreer als een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger de hogere regionen van je bewustzijn en de oneindige wijsheid in je.

Want alles wat je moet weten, weet je al. En ook dàt weet je. Diep vanbinnen. Je hebt niets meer nodig. Alles is er al. Waar wacht je nog op?

“If not now, when? If not you, who?” ~ Hillel the Elder

Bronnen

Foto credits

 • Hoofdfoto: Ivan Cujic via Pexels
 • Foto Leeuwenpoort: www.greeka.com
 • Foto Leeuw: www.pexels.com
 • Foto Sirius en de piramiden: www.soundsofsirius.com