Veranderingen door eclipsen begrijpen

Eclipsen willen dat we veranderen, en veranderen zúllen we. Het zijn ‘wild cards’ in onze horoscopen. Ze tillen ons naar nieuwe hoogten, voeren ons naar een volwassener terrein en ze werken snel en efficiënt. Je leest meer over wat eclipsen zijn in het algemeen en wat hun bedoeling is in mijn vorige blog.

Eclipsen kunnen op verschillende manieren uitwerken. Hier vind je een uitgebreid overzicht van wat Susan Miller van Astrology Zone vanuit haar rijke astrologische ervaring de voorbije jaren zoal mocht optekenen. Ik vertaalde haar ervaringen en vatte ze voor jou samen. Een groot aantal van deze voorbeelden heb ik al aan den lijve mogen ondervinden. Check dus zeker eens voor jou!

 1. Eclipsen brengen ‘plots’ nieuws en plaatsen nieuwe mijlpalen in ons leven
  Bijvoorbeeld: een geboorte, een verloving, een promotie of carrièredoorbraak, belangrijke reis, het tekenen van een belangrijk contract of de start van een zaak.
 2. Voor alle eclipsen geldt dat iets eindigt en iets nieuws begint, vaak met een schok
  Bijvoorbeeld: het is alsof je over een wankele brug loopt die instort wanneer je aan de overkant bent. Je kan niet meer terug naar de vorige situatie. Het universum wil dat je vooruitgang maakt op nieuw terrein.
 3. Eclipsen komen als een willekeurige gebeurtenis die je niet verwachtte of waar je niets van wist. Ze wordt getriggerd door een andere gebeurtenis waar je geen controle over hebt, maar nu grote veranderingen brengt waar je niet omheen kan.
  Bijvoorbeeld: een kleine of grote gebeurtenis kan je leven ineens op zijn kop zetten. Het kan zo klein zijn als tijdens het wassen een briefje vinden in de zak van je partner waardoor je ontdekt dat die er een verborgen relatie op nahoudt. Vaak zet deze vondst een ketting van gebeurtenissen in gang die je dwingen de zaken in een ander daglicht te zien.
 4. Eclipsen versnellen het gevoel van tijd en hebben invloed op de planning (vaak is het ook een sentimentele tijd)
  Bijvoorbeeld: je denkt dat je nog maanden tijd hebt om te trouwen, maar ineens wordt je vader erg ziek en wil je het huwelijk nog snel voltrekken nu hij nog helder is.
 5. Een eclips doet je de waarheid of realiteit zien in een bepaald terrein van je leven. Die waarheid komt vaak op een verbazingwekkende manier aan het licht.
  Eclipsen zijn ‘grote zaklampen’ die de waarheid aan het licht brengen over iets waarvan je nooit hebt gedacht dat dit bestond. Zie het als een nieuw puzzelstukje met informatie dat zo een nieuw inzicht of licht werpt op een situatie. Misschien zeg je wel: “Aah, nu begrijp ik het eindelijk!” en kan je betere keuzes maken.
 6. Een maaneclips helpt je iemands ware karakter in het juiste daglicht te zien. Dat is niet altijd fijn.
  Wees dankbaar wanneer je iemands ware gelaat ziet. Het had je kunnen schaden als je dit niet van hem/haar had gezien. Nu kan je geschiktere plannen maken.
 7. Neem elke boodschap tijdens een eclips aan als niet-onderhandelbaar en finaal. Accepteer ze en ga verder.
  Er is weinig kans dat de zaken nog gaan omkeren. We moeten vooruit. Dat is wat eclipsen en het universum van ons willen. Is je hart gebroken? Probeer dan een hereniging exact 4 maanden na de eclips. Dat is je enige kans en wees je ervan bewust dat een permanente fix voor het probleem wellicht geen optie is. Nieuwe ervaringen zijn je deel en toekomst nu.
 8. Neem elk nieuws en signaal serieus tijdens een eclips, zelfs als het nieuws subjectief is of geroddel.
  Dat je dit nieuws opvangt tijdens een eclips, betekent dat je moet luisteren en dit verder onderzoeken. Negeer het dus niet. Want de situatie kan tegen de volgende eclips (binnen 5,5 maand) groter geworden zijn.
 9. Let op je gezondheid als een eclips binnen de 5 dagen van je verjaardag valt, of als de eclips bijna opposiet je verjaardag valt.
  Bijvoorbeeld: als je verjaardag op 1 februari valt en de eclips valt op 1 augustus, 6 maand later of 180 graden verder in je horoscoop, dan is dit significant en direct op jou gericht. Valt de eclips dicht bij je Ascendant of planeten in huis 1, voel je dat ook sterk in je gezondheid. Soms brengen ze onderliggende gezondheidszaken aan het licht die je snel kan aanpakken om je gauw weer oké te voelen.
 10. Eclipsen brengen bijna altijd onverwachte, verrassende wijzigingen van richting in je leven wanneer je Zon, Maan of een planeet in je horoscoop geraakt wordt.
 11. Soms wordt een belangrijke persoon ‘uit’ je leven ‘ge-eclipst’.
  Een zonne-eclips verwijst vaak naar een prominente man in je leven. Die man kan nu weggaan. Bijvoorbeeld: een relatie die opbreekt, je baas stapt op, … . De volgorde van belangrijke mannen volgens astrologen is: je vader, echtgenoot, grootvader, belangrijke baas of zakenpartner/klant, mannelijke vriend.
  Maaneclipsen zijn meestal vrouwelijk. Een vriendin kan bv. verder weg verhuizen of trouwen, waardoor je haar minder vaak ziet en jullie relatie aanzienlijk verandert. De volgorde hier is: moeder, echtgenote, grootmoeder, belangrijke vrouwelijke baas, zakenpartner/klant of vriendin.
 12. Een gebeurtenis onder een eclips weegt drie keer zoveel als een ‘gewone’ nieuwe of volle maan.
  Een eclips is een nieuwe of volle maan op steroïden.
 13. Stel geen ultimatums of onderneem geen grote acties tijdens een eclips.
  Wacht tot er minder spanning en statische elektriciteit in de lucht hangt. Het is ook beter om te antwoorden op de boodschappen van anderen, maar ze niet zelf op te wekken (beter geen slapende honden wakker maken nu). Luisteren en antwoorden heeft dus voorrang op zelf radicale beslissingen nemen of deadlines stellen.
  Bijvoorbeeld: je wil intrekken in je nieuwe appartement. Dat is oké, als de verkoper het appartement vrijgeeft, ook al is het niet de dag van jouw keuze (je luistert en reageert). Wacht ook met het uitklaren van dingen die moeilijk zijn in je relatie. De sfeer is te geladen om hier nu op in te gaan. Neem ook niemand aan in je bedrijf tijdens een eclips. Geef het zeker 10 dagen. Moet je toch actie ondernemen? Wacht dan tot de zonne-eclips (nieuwe beginnen) om meer deuren te openen.
 14. Valt de eclips op of binnen 5 dagen van je verjaardag? Dan is het volgende jaar na deze verjaardag een belangrijk jaar voor jou.
  Bijvoorbeeld: grote veranderingen in je leven of een bepaald deel van je leven. Je oude leven verdwijnt en een nieuw stelt zich in de plaats.
 15. Eclipsen in hetzelfde element (vuur, water, aarde of lucht) als je geboorteteken (Zon) zijn meestal vriendelijk en ondersteunend.
  Ben jij Vissen en is de eclips in Schorpioen, dan zal dit een positieve eclips zijn voor je. Vuurtekens zijn: Ram, Leeuw, Boogschutter. Aardetekens zijn: Stier, Maagd en Steenbok. Watertekens zijn Kreeft, Schorpioen, Vissen.
 16. Hou je agenda en programma licht en flexibel tijdens een eclips. Wat je ook gepland hebt, er zal iets anders meer aandacht vragen.
 17. Leeuwen voelen nieuwe maaneclipsen feller omdat de Zon hun heersende planeet is. De Zon heerst over Leeuw.
 18. Kreeften voelen dan weer de volle maan en maaneclipsen sterker, omdat de Maan heer is van de Kreeft.
 19. Als een familie van tekens ‘rond’ is, komt die pas terug na 7 tot 8 jaar.
  Bijvoorbeeld: de laatste Vissen-Maagd eclips was op 26 februari 2017. De volgende serie zal niet voor 17 september 2024 plaatsvinden.
 20. ‘Gold Star Point’: elke 19 jaar herhalen eclipsen zichzelf bijna exact op de graad en in teken.
  Bijvoorbeeld: een familie van tekens herhaalt zich elke 7 tot 8 jaar, maar dan wel in andere graden. Maar als je 19 jaar geleden terugkijkt, vind je ze wel op bijna exacte dezelfde mathematische graden. Kijk dus altijd terug welk thema er 19 jaar terug speelde. Voor mij was dat best treffend: in 2017 besliste ik om bij mijn man weg te gaan. 19 jaar geleden had ik hem ontmoet.
 21. 4 eclipsen per jaar komen voor op dezelfde graad, in hetzelfde teken en op dezelfde dag als wat er 19 jaar eerder gebeurde.
  Het is soms pijnlijk terug te kijken wat er 19 jaar geleden gebeurde. Het thema helpt je voorspellen wat er nu voor je kan komen bovendrijven.
 22. Brengt een eclips altijd nieuws op de dag van de eclips? Niet altijd.
  1) Meestal op de dag zelf, maar het kan ook een week voor of na de eigenlijke dag zijn.
  2) Als er niets speciaals gebeurt op deze dag, kijk dan eens wat er precies een maand eerder of later plus of min 5 dagen gebeurd is.
 23. Je kan je veel emotioneler voelen dan normaal tijdens een eclips, vooral tijdens een maaneclips (volle maan).
  Beslis niets, want je oordelen zijn niet zuiver. Je hebt ook nog niet alle informatie, dus probeer meer tijd te kopen om over je beslissing of volgende actie na te denken. Wacht 7 dagen als je kan. Ook wanneer je zelf een voorstel krijgt. Bekijk het in het grootste detail en neem alle tijd.
 24. Hou je kalender en programma licht een leeg tijdens eclipstijd.
  Dringende dingen kunnen komen bovendrijven die je onmiddellijke aandacht vragen. Als gevolg verandert je leven drastisch. Vraag hulp van een expert of zoek mensen in je privéleven die je kunnen ondersteunen.
 25. Bestempel een eclips niet te snel als ‘goed’ of ‘slecht’. Elke eclips heeft een staart.
  Hoewel elke eclips plots nieuws brengt, wordt de impact en echte betekenis pas duidelijk na een week. Hou in je achterhoofd dat het universum voor jou een betere situatie aan het creëren is. Wees geduldig en kijk met een open geest.
 26. Eclipsen helpen je zaken te doen, waarvan je ze zelf nooit voor mogelijk hebt geacht.
  Eclipsen tonen dat je tot meer in staat bent dan je denkt. Dat je sterker bent dan je denkt. Soms openen ze deuren die voorheen compleet dicht en onmogelijk te openen waren. Heb vertrouwen dat je dus meer aankan dan gedacht.
 27. Niet alle eclipsen hebben invloed op jou. Alleen als er graadcontact is met planeten, je Zon, Maan of Ascendant in je horoscoop. De mathematische berekening maakt het verschil.
  Lees bij Astrology Zone van Susan Miller de maandhoroscoop voor jouw teken en je Ascendant. Zij vermeldt dit hier telkens voor jou wanneer dit het geval is.
 28. Soms moet een eclips niet eens vallen in je zonneteken of Ascendant om invloed te hebben op jou.
  Bijvoorbeeld: stel je bent een Ram en er komt een eclips in Tweelingen. Dan kan die eclips ervoor zorgen dat je een contract tekent, dat je een korte trip onderneemt of nieuws hoort van een broer of zus. Je hoeft niet altijd Tweelingen te zijn (of de tegengestelde Boogschutter) om de effecten te voelen.
 29. Als je verjaardag niet wordt vermeld in Susan’s maandelijkse forecast, check dan zelf of de aankomende eclips op of binnen 5 graden valt van een geboorteplaneet (of progressieve planeet).
  Bijvoorbeeld: is je geboorte-Venus goed geaspecteerd? Dan zal een eclips in dezelfde graden als Venus een positief effect hebben op deze planeet, haar aspecten en het levensterrein waarin ze staat. Staat Venus moeilijk geaspecteerd? Dan kan je meer problemen ondervinden van de eclips. Maar hoe dan ook is een eclips een ‘goed’ iets, ook al wordt ze als ‘moeilijk’ bestempeld, omdat ze je noodzakelijke informatie brengt die je écht moet hebben.
 30. Als je je Ascendant kent, lees dan ook de uitleg bij Susan voor dat teken.
  Zie je Ascendant zoals je Zon. Ze zijn even belangrijk. Bekijk ook of er een planeet bij je Ascendant staat. Als de graden van die planeet binnen 5 graden staan van die van de eclips, wordt die planeet ‘mee geraakt’ door de eclips.
 31. Kijk ook naar het huis of levensterrein van je jaarhoroscoop en je Ascendant in je solaar om te kijken welke levensgebieden nog grote veranderingen met zich mee zullen brengen.

Photo by Tina Nord from Pexels