Mercurius Retrograde van 7 tot 31 juli 2019

We zijn ongeveer een week ver in de retrograde loop van Mercurius. Daar is al heel wat over geschreven. In Bloom of op de Adara-blog lees je wat Mercurius Retrograde in het algemeen betekent. Ik geef je er verschillende tips over wat je tijdens een retrograde loop beter wel en niet doet. Maar in deze blog wil ik vooral vertellen wat een retrograde Mercurius in Leeuw en Kreeft betekent.

Toen Mercurius op 7 juli retrograde begon te lopen, was dat nog een stukje in Leeuw (4°26). Vanaf 20 juli loopt hij retrograde in de Kreeft tot 23°57 of 31 juli.

Je kan in je eigen geboortehoroscoop eens opzoeken welke planeten je tussen deze graden hebt staan, want daar zal Mercurius zijn energie tonen. Ook de huizen waarin Leeuw en Kreeft staan, zijn mee ‘geraakt’. Met die levensterreinen hoor je je nu bezig te houden.

Bij een retrograde in Leeuw is het een goed moment om ons ego onder de loep te nemen. Hoe gevoelig zijn we voor complimenten en likes op social media? Geloven we ook in onszelf zonder? Of zijn we te afhankelijk geworden van goedkeuring en bevestiging van anderen? Iedereen heeft natuurlijk af en toe een schouderklopje nodig, maar de vraag is of je het alleen daarvoor doet. Je kan in deze periode beslissen om je social media wat meer achterwege te laten.

Hoe afhankelijk ben je geworden van likes op social media? Kan je ook zonder die bevestiging van anderen in jezelf en je eigen waarde geloven?

Wat je je nu nog kan afvragen: wil je in teamwerk altijd zelf schitteren? Gaan al je verhalen vooral over jou? Of, help je anderen, omdat jou dat een goed gevoel geeft, los van wat die persoon écht nodig heeft? Met andere woorden: wie wordt beter van wat je doet?

Een retrograde nodigt uit tot zelfreflectie om de juiste verhoudingen te herstellen en na te gaan waar je eigenbelang en ego mee verwikkeld zijn. Spel, creatief zijn en vrolijkheid, lui zijn, zoals de koning van het dierenrijk zo goed kan, mag ook eens. Dat mag je ook meer in je leven binnenbrengen.

Retrograde in Kreeft verwijst naar familiale aangelegenheden, bijvoorbeeld met je ouders, vooral je moeder, en met kinderen. Hoe gevoelig ben je voor hun meningen of commentaar? Hoe persoonlijk neem je wat er rond jou gebeurt of wat er tegen jou gezegd wordt? Nadenken over zaken als je eigen gezin of je (t)huis, die misschien uitbreiden, verhuizen, of erfenissen en schenkingen, dat is nu allemaal aan de orde.

Hoe gevoelig ben je voor de mening of commentaar van je familie of je ouders?

Met actie na deze intense denkperiode wacht je best nog 10 dagen na 31 juli. Tegen dan is Mercurius in zijn voorwaartse gang weer op kruissnelheid. Dus tegen 10 augustus kan het leven weer zijn normale gangetje gaan.

Tijdens de hele retrograde periode, tot zelfs 10 dagen ervoor en erna, kan je nog altijd allerlei vertragingen, misverstanden en ongemakken in het verkeer tegenkomen (werken, omleidingen, …).

Een greep uit wat ik de laatste twee weken zoal heb mogen meemaken om te leren meer flexibel te zijn. Want dat is de les.

– Dubbele boekingen in mijn agenda
– Last minute gecancelde afspraken
– Meer tijd nodig dan gewoonlijk om opnames van consulten door te sturen
– Misverstanden met de personenbelastingen (pas vandaag 15 juli in orde)
– Ontbrekende gegevens voor de boekhouding
– Een uur vertraging met het vliegtuig (op de terugreis op 8 juli)
– Fototoestel op de gsm dat uitviel (nu weer in orde)

Tot hiertoe is alles ook allemaal in orde gekomen. Maar het geeft vaak frustratie en het vraagt extra aandacht en tijd voor alles weer in orde is. Dus: stay calm!

Heb je Maagd- of Tweelingen-energie in je Zon, Maan of Ascendant, dan voel je elke retrograde periode feller aan dan anderen. Deze keer zullen ook Leeuwen en Kreeften (Zon, Maan of Ascendant) de Mercurius-perikelen ervaren.

Maar onthoud dit: Mercurius leert ons dingen of eigen gedrag herzien en flexibel zijn. Het mag ook allemaal wat rustiger. ’t Is toch net zomer en vakantietijd! Tijd voor een pauze!