Adara in de Flair: Astrologie is weer hip & happening

Adara mocht in het Grote Astro Dossier van de Flair van juni 2019 als Vlaamse professionele astrologe mee komen vertellen over astrologie! Want astrologie is weer in en dat merkt Adara ook.

Dankjewel, Flair-reporter Kaatje De Coninck! De highlights van het artikel lees je hieronder. Het dubbelinterview over hoe op een gezonde manier met astrologie omgaan, met Esther, de huisastrologe van Flair, en met Adara lees je online.

  • Astrologie is helemaal terug. Praten over je sterrenteken is vandaag weer doodnormaal. Vriendinnen schakelen al gauw over naar astrolingo om zichzelf en hun acties te verantwoorden: een keuze maken als Weegschaal? Niet makkelijk, hoor! Maar dat is voor de Stier-vriendin moeilijk te begrijpen. De derde vriendin zegt net af, want Mercurius staat retrograde. Dat betekent dat ze wat zelfreflectietijd nodig heeft. Dat weten ze alledrie.
  • Vroeger was astrologie lang niet zo toegankelijk als nu. Er rustte lang een taboe op. Je moest er bijna incognito voor naar paranormale beurzen, of stiekem Astro TV kijken, of de astrolijn bellen om een medium jouw sterren te laten toelichten.
  • Vandaag is astrologie alomtegenwoordig in de media en de digitale wereld: mediaplatform Broadly (Vice) publiceert dagelijkse horoscopen, er bestaan talloze Instagramaccounts met astro memes, astrologe Chani Nicholas werd groot onder meer dankzij de Talk Show van Oprah, Urban Outfitters verkoopt kettinkjes met je dierenriemteken, en online artikels over spiritualiteit, astrologie, tarot, … werden nooit gretiger aangeklikt.
  • Om maar te zeggen: “Volgens een Amerikaanse studie uit 2014 gelooft maar liefst 58 procent van de 18- tot 24-jarigen dat astrologie een wetenschap is. Bij de groep tussen 25 tot 35 is dat ook bijna 50 procent. (…) De groep Amerikanen die sceptisch staan tegenover astrologie, bleek op an all-time low te zitten.” Uit ons land zijn er geen cijfers. In Nederland is het aantal mensen dat gelooft in astrologie en tarot de laatste 10 jaar alleen maar gestegen.
  • Zo verklaart Banu Guler, CEO en medeoprichter van de populaire app Co-Star, de revival aan de New York Post: “Astrologie is heel anders dan de manier waarop we normaal gezien werken, leven en daten, waar alles strak, gestructureerd en rationeel is. We gaan na ons werk iets drinken en van daar op date, maar dat alles heeft geen doel. Geen zin. We missen zingeving. Astrologie is een manier om het anders te doen, om jezelf in een ruimere context te plaatsen, die van duizenden jaren geschiedenis en het universum.”
  • Ook Nele, astrologe van Adara in België, ziet de stijging weerspiegeld in het aantal nieuwe klanten. “Vroeger was religie een houvast voor veel mensen wanneer het leven uitdagend was of ze voor moeilijke keuzes stonden, dat is vandaag bijna helemaal weggevallen.” Astrologie is een spirituele manier om weer grip te krijgen op de snel veranderende wereld.
  • “De wetenschap ziet de mens te weinig als totaliteit, en al zeker niet als verbonden met de kosmos. Zo ligt de weg naar bijvoorbeeld alternatieve, holistische geneeswijzen open, maar ook naar astrologie”, weet Nele.
  • Dat die jonge generatie een veel opener geest heeft en geen angst kent om in zowel wetenschap als astrologie te geloven, was misschien wel te voorspellen. “We zijn immers in de Age of Aquarius, het Watermantijdperk. (…) Waterman staat voor gelijkheid, vrijheid, broederlijkheid. Een tijd die staat in het teken van een humanere wereld, van nieuwe werkelijkheden opzoeken. Je openstellen voor originele manieren van denken. Dat zien we in de inclusiviteit die steeds meer deel wordt van onze samenleving – we staan meer en meer open voor minderheidsgroepen, zaken die vroeger taboe waren. Denk aan transgender personen, hoogsensitiviteit, …” Niet zo gek dus, die terugkeer vandaag naar astrologie.