“Nele zat er ‘boenk’ op,” weet Inneke

Zelfs na 8 jaar krijg ik mooie verhalen van klanten te lezen. Hartverwarmend! Dankjewel, Inneke! Ben jij ook al eens langs geweest bij Adara en is jouw leven sindsdien ook veranderd? Laat het me weten. 

“In februari 2012 ben ik bij Adara in Dendermonde geweest om een radix te laten maken. Nele vertelde me toen dat mijn leven er over 8 jaar helemaal anders zou uitzien. Dat ik nood had aan verandering en vernieuwing (helemaal waar), flexibeler moest leren zijn en meer met mensen zou werken vanuit een humanistisch oogpunt. Ik dacht toen: “Dat kan ik me helemaal niet voorstellen.” Maar intussen weet ik wel beter en heb ik al zo vaak aan Nele gedacht.

Drie jaar geleden kreeg ik hartproblemen en een burn-out die ik niet kon aanvaarden. Ik had daarvoor vooral gewerkt in verkoop. Dat ben ik intussen volledig ontgroeid. Geleidelijk aan is mijn oude ‘ik’ aan het vervagen en ben ik aan een nieuw leven begonnen.

Die grote verandering die Nele toen zag, is er helemaal. Dat is intussen 7 jaar geleden. Nele zat er dus ‘boenk’ op.

Vandaag heb ik een nog diepere verbinding met mensen. Ik werk als vrijwilliger in een WZC waar ik mensen faciliteer om hun levensverhaal te vertellen. Ik kan dat doen door een ongelofelijke kracht en met een geduld dat ik vroeger niet had.

Daarbuiten vind ik mijn energie in kunst. Ik ontwerp, boetseer, maak betonnen schalen en andere deco. Sinds gisteren heb ik een kunstenaarsstatuut ontvangen: hoe gaaf is dat! Die grote verandering die Nele toen zag, is er helemaal. Dat is intussen 7 jaar geleden. Ze zat er dus ‘boenk’ op.”

Inneke, 56 jaar, Halle

Foto: Rosie Ann from Pexels