Mercurius weer direct sinds 22 december 2017

Net voor het einde van 2017 kregen we de vierde en laatste retrograde loop van het jaar van Mercurius voor onze voeten gegooid. Drie weken lang (van 3 tot 22 december) bracht Mercurius vertragingen (denk aan de hevige sneeuwval, afgeschafte treinen, vertraagde of omgeleide vluchten), missingen (foutief bijgesneden posters in mijn geval), technische defecten (telefoon in het toilet laten vallen, gelukkig weer operationeel), en afspraken die uitgesteld en opnieuw ingepland moesten worden.

Lessen van een retrograde loop
Een retrograde Mercurius betekent altijd dat iets te snel is gegaan in je communicatie of denken. We moeten op onze stappen terugkomen. Deze keer stond de retrograde loop in het teken van de ongebreidelde Boogschutter. Die kan flink overdrijven in alles wat kan fout gaan.

De les? De Boogschutter-kwaliteiten van positivisme, niet bij de pakken blijven zitten, ideeën bedenken voor oplossingen en vooruit gaan inoefenen. Ben je eerder conservatief of een klager? Dan heb je wellicht drie lastige weken gehad. Sta je open voor groei en ontwikkeling? Dan viel het je waarschijnlijk makkelijker.

En hoe zit dat dan in 2018
In 2018 hebben we gelukkig ‘maar’ drie retrograde periodes van telkens drie weken. Ik geef ze al even mee. Ben je Maagd of Tweelingen als Zon, Ascendant of Maan, dan ben je hier gevoeliger voor. Ook als je Zon, Ascendant of Maan in het teken staan waarin Mercurius retrograde loopt.

  • 22 maart tot 15 april 2018 in Ram
  • 26 juli tot 19 augustus 2018 in Leeuw
  • 16 november tot 6 december in Boogschutter en Schorpioen

Hoe best handelen
Dus voila, je bent gewaarschuwd. Best marge nemen bij verplaatsingen, geen contracten tekenen in deze periode, geen operaties laten uitvoeren (tenzij het écht niet anders kan), want niets staat in deze tijd vast. Heel vaak moet teruggekomen worden op beslissingen.

Het overkwam mij toen ik enkele jaren geleden aan het einde van de retrograde loop tekende voor een nieuwe job en daar 5 weken later alweer wegging, omdat het er helemaal niet strookte met de beloften. Was dat erg? Op dat moment wel, ja. Achteraf gezien, nee. Want het bracht me namelijk precies waar ik vandaag hoor te zijn. Dus vrees het niet om je keuzes te herzien. Je kan er alleen maar uit leren.