Venus retrograde: maak jij genoeg tijd voor genieten?

Om de 18 maanden loopt Venus – ochtendster, avondster – 6 weken retrograde. In de periode van 4 maart tot 15 april 2017 vraagt ze om Venus-thema’s te herzien rond liefde, relaties, schoonheid, vruchtbaarheid, kunsten, genot, zachtheid en geldbesteding.

In deze periode kan je een oude liefde weer tegen het lijf lopen, kunnen relaties die niet goed zitten al bekvechtend opbreken en krijgen ontluikende relaties een kans. Of dat goed voor je is of niet, wijst de stand van transit-Venus in je horoscoop uit. Daar vind je meer aanwijzingen over je persoonlijke behoeften die jij de laatste 18 maanden flink hebt zitten negeren.

Dat is de uitnodiging van een retrograde Venus: opnieuw onderhandelen met jezelf over jouw noden en verlangens. Er moet meer plezier, schoonheid en genieten komen. Venus onderwerpt je nu aan wat je hierover vroeger al voor jezelf hebt beslist. Ben je daar nog trouw aan? Of is dat allemaal verwaterd? Je geluk hangt ervan af, dus onderzoek het zorgvuldig.

En doe eens iets liefs voor jezelf: haal die (eigenlijk net te dure) nieuwe zomerrok, boek die (eigenlijk iets te lange) vakantie, richt je interieur opnieuw in met een nieuw (of een oud) meubel, of neem die extra (misschien onbetaalde) snipperdag en hang eens lekker lui in bad of in de hangmat. Als het je maar meer ontspanning en leute brengt. Dan zit je goed. En kijk ook maar hoe je die nodige zachtheid voor jezelf en anderen na 15 april nog kan behouden.

Moodswings horen helaas ook bij deze periode: schuldgevoelens, frustratie, geluk of razernij … Ze zijn een signaal voor wat anders kan of moet. Maar een ding is zeker: meer plezier is een must nu!

Foto: Venus door Henri Pierre Picou (1824-1895)