Jupiter retrograde: een nieuwe kijk?

Van 7 februari tot 9 juni 2017 loopt Jupiter retrograde. Wat aan het groeien was, vertraagt, of loopt in deze periode alleszins vertraging op. Waarschijnlijk ging het voor 7 februari allemaal wat te hard: te veel drukte, te veel projecten, te veel leads, te veel kansen die zich tegelijk voordoen… Kon jij nog volgen?

Voor projecten en zaken is er nu focus nodig. Winsten zullen eerder stagneren dan pieken. Studenten kunnen extra tijd gebruiken om de leerstof goed te assimileren. Wie moet revalideren na een operatie zal wellicht langer nodig hebben voor een volledig herstel. Maar op zich is dat niet slecht. Het gebeurt ten minste grondig. Tumoren groeien nu minder snel of helemaal niet. Wil je gewicht verliezen, dan is het nu een goed moment. En wie weet lig jij straks dan toch in dat bikinilijf aan het zwembad. 😉

Jupiter gaat ook over je visie en horizon verruimen. Ook hier zijn we waarschijnlijk een beetje te ver in gegaan. We worden nu uitgenodigd om enkel die interesses te kiezen, waarin we in de diepte, eerder dan in de breedte, verder in willen ontwikkelen. Een mooie tijd voor introspectie en onderzoek naar onze innerlijke behoeften op vlak van persoonlijke ontwikkeling. Meditatie, yoga of mindfulness kunnen daar zeker bij helpen. Om een real-life voorbeeld te geven: mijn man is tijdens de retrograde loop van Jupiter terug beginnen lopen. En ik heb yoga opgepikt. Zalige zelfzorg en niet toevallig nu!

Genieten en bewegen we nog wel genoeg? Of maken we het veel te druk voor onszelf, omdat we niets willen missen? Jupiter heeft de neiging om in alles te overdrijven: onze ontwikkeling, groei, bourgondisch genieten met vrienden, reizen, … . Kijk eens wat je écht nodig hebt, en sluit de rest uit. Gezonde en haalbare keuzes zorgen voor een gezond leven. Misschien zelfs een leven met een nieuwe kijk. Want ook dat is een thema van Jupiter.