“Psychologische astrologie: getest en goedgekeurd”

Hade Wouters, bevlogen reporter voor het Vlaamse Psychologies Magazine, besloot om de psychologische kant van astrologie te onderzoeken. Daarvoor trok ze onder andere naar Adara.

“Jezelf beter leren kennen, ontdekken hoe je overkomt bij anderen? Richting vinden in je leven en begrijpen waarom sommige elementen telkens opnieuw op je weg komen? Roep de hulp in van astrologische psychologie! Nieuwsgierig als we zijn neemt Psychologies de proef op de som en stuurt journaliste Hade Wouters op pad voor een bezielingsprofiel en een jaarhoroscoop.”

Highlights van het artikel:

  • Bij Hades bezoek aan astrologe Nele van Adara wordt al snel duidelijk dat astrologie geen waarzeggerij is. Hade wordt niet naar een donker achterkamertje geleid. En Nele komt allesbehalve geheimzinnig over. “Ze is nog jonger en hipper dan ik had gedacht.”
  • “Wat we dan wel gaan doen? Komen tot inzicht en reflectie aan de hand van de stand van de sterren. Want sterren neigen wel, maar dwingen niet. Je blijft zelf aan het stuur.”
  • Hade bestelde een radix of geboortehoroscoop. Die vertelt wie iemand in wezen is. Zon, Maan en de Ascendant geven al een eerste laag informatie. Hade is een Ram als zonneteken: “wat staat voor kracht, vitaliteit, eerlijkheid en impulsiviteit. Dat de zon in Ram in huis tien staat, betekent dat ik straal in mijn maatschappelijke rol.” Hades ascendant staat in het teken Kreeft: “ik ben gevoelig en kom zacht over,” kan ze bevestigen. Ook Hades maan staat in dit teken, wat haar erg gevoelig en empathisch maakt. Ook de uitleg over de elementen komt zeer herkenbaar over.
  • Hade ontdekt tijdens de lezing dat astrologie best complex is. “Huizen, planeten en tekens staan in bepaalde verhoudingen en spanningen, waardoor hun invloed wordt versterkt en er frustratie, lethargie of uitdaging ontstaat.”
  • En ze herkent nog meer: “Mijn gelukspunt (…) staat in oppositie met mijn zon die liever wil schitteren in een maatschappelijke rol. Een spanning tussen werk en gezin. Ik had het kunnen weten. Maar het is goed om te ontdekken dat mijn geluk toch ook te vinden is in huiselijke kring.”
  • Na de geboortehoroscoop, legt Nele ook Hades jaarhoroscoop of solaar uit. Dat is de reis van de zon door de twaalf tekens van de dierenriem van je verjaardag tot je volgende verjaardag. Uranus speelt daar een actieve rol en ook Jupiter is Hades huis van relaties binnengekomen. “Jupiter belooft geluk, verbreding van mijn horizon, goedheid, volheid en verrijking. Wel, dat treft. Mijn nieuwe partner, die min of meer uit de lucht is komen vallen in de periode die Nele noemt, blijkt een prima promotor en facilitator te zijn van mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. En het leven met hem samen voelt inderdaad vol en rijk.” Ook dat er een leeftijdsverschil is, ziet Nele vertegenwoordigd door het teken Steenbok (maturiteit en wijsheid), waarin Jupiter loopt.
  • Onderweg naar huis, viel het Hade op dat Nele dingen over haar vertelde die ze onmogelijk kon hebben Gegoogled. Ze houdt van de manier waarop psychologische astrologie werkt. “Het is een positieve ontwikkelingsgerichte manier van kijken naar wie je als persoon bent, met respect voor je eigenheid. Er worden ontwikkelingen en energieën benoemd en je bepaalt zelf wat je ermee doet.”