Retrograde Planeten in 2021

Gratis download

In dit handige jaaroverzicht zie je in één oogopslag welke planeten wanneer direct of retrograde lopen. Download de pdf hieronder en plan je jaar in functie van deze kosmische energieën.

“Damn, ’t zal toch niet waar zijn, hè? Mercurius weer retrograde zeker?” De gekendste planeet in het retrograde verhaal is boodschapper Mercurius. Dat komt omdat de kwieke koerier 3 tot 4 keer per jaar gedurende 3 weken schijnbaar ‘achteruit’ loopt. We komen dus regelmatig met het fenomeen in aanraking. Niet alleen Mercurius kan retrograde lopen. “Ah nee?” Nee hoor. Ook andere planeten kunnen het. Op de blog duik ik dieper in een retrograde vragen-spervuur en kom je er alles over te weten.

Dus neen, neen, retrograde planeten zijn echt geen boosdoeners of pestkoppen, wat wel nog te vaak ten onrechte gedacht wordt. Integendeel. Ze komen ons leren dat op tijd en stond vertragen en stilstaan, achterom kijken, evalueren, flexibel zijn en naar binnen keren, helemaal geen straf hoeft te zijn, maar net een verrijking kan inhouden.

Gebruik de retrograde kennis in je voordeel

Als je het vooraf weet, helpen ze je ervan bewust te zijn van waar je mee bezig bent. Zo kan je rustiger en met meer veerkracht omgaan met deze perioden. Want de sterren neigen wel, maar ze dwingen niet. En je moet ook altijd kijken waar de retrograde planeten zich in jouw horoscoop bevinden voor een persoonlijke impact.

Bewustzijn is de eerste stap om ons gedrag te veranderen en anders te reageren. Met dit in mijn achterhoofd vind ik het persoonlijk makkelijker om door de retrograde perioden te navigeren.

Dit jaar zie je duidelijk een lange periode waarin alle planeten direct lopen. Als je iets wil lanceren, met iets voortgang wil maken of moet opschieten, is dat je moment. Markeer dan al maar de dagen tussen 22 februari en 27 april 2021.

Andersom plan je best geen nieuwe projecten of grote doorbraken tussen 23 juni en 7 oktober omdat dat 5 tot 6 planeten aan hun pelgrimstocht naar binnen zijn begonnen. Misschien wacht je zelfs beter tot na 19 oktober als Mercurius ook weer direct wordt.

Gratis download