Elle Mag vraagt: “Mannen een hekel aan astrologie?”

Vorige week vroeg Lore Ginneberge van Elle Magazine me waarom mannen niet zo ‘into astrology’ zijn, en vrouwen wel. En of ze enkele stellingen mocht toetsen.

Natuurlijk! Het werd een heel fijn gesprek. En ze haalde enkele zaken daaruit aan in haar artikel.

Lores vraag triggerde me na het verschijnen van het artikel nog en ik bleef nog even verder denken. Mannen gaan anders om met problemen of moeilijkheden in het leven dan vrouwen. Ik denk dat dat meer de reden is waarom ze het niet voor astrologie hebben.

Mannen gaan anders om met problemen of moeilijkheden in het leven dan vrouwen.

Mannen zijn door de band niet tuk op emoties en blijven er liever van weg. Vrouwen, daarentegen, zijn emotionele wezens die met hun gevoelens dealen door erdoor te gaan.

Daarbij zoeken ze makkelijker hulp van therapeuten, coaches, psychologen en … astrologen, mediums, … dan mannen. Die praten hun problemen er liever af op café met hun maten.

Wat je niet kent, boezemt angst in. Ook astrologie. Want zo’n bezoekje, dat zou wel eens té dicht kunnen komen of te emotioneel kunnen worden …

Benieuwd wat de mannen hier zelf voor te zeggen hebben! Want misschien vervallen we toch weer te gemakkelijk in stereotiepen en clichés.