ONLINE RETREAT: De 12 Heilige Nachten 2023

Welkom in het Online Retreat van Isabelle van Chakra Spirit en Atmaan en Nele van Adara! We zijn superblij dat je jezelf deze spirituele reis gunt en dat je ze samen met ons wil beleven.

Tijdens de 12 donkerste dagen van het jaar tijd staan we bewust stil. De energetische sluiers zijn dan dun en doorlaatbaar. We stellen onszelf open voor spirituele informatie die nu makkelijker tot ons kan komen.

Of je nu een gevorderde astroloog bent, of net begint te ontdekken wat de sterren voor jou in petto hebben, deze reis is voor iedereen toegankelijk. We gebruiken meditatie en laten ons inspireren door astrologie en je persoonlijke kristal op basis van je geboortedatum. Deze Zielsteen is je kompas en begeleid je gedurende het aankomende jaar door alle astrologische terreinen van het leven. 

 

Nieuw: mediteren met 1 uniek kristal

Dit jaar hebben we een nieuwe invalshoek gekozen voor de 12 Heilige Nachten. We vertrekken deze keer van je persoonlijke kristal op basis van je geboortedatum.

Via je vedische blauwdruk, berekend op basis van je geboortedatum, zoekt Isabelle een prachtige handsteen voor je uit (waarde €25-€30). Iedereen ontvangt zijn unieke exemplaar. Deze geboortesteen is tegelijk je levenssteen of zielsteen en gaat je hele leven mee. In de astrologie vertegenwoordigt deze steen je zon, je kern, je diepste zijn.

Tijdens de 12 Heilige Nachten maakt je Zielsteen een jaarreis door alle 12 levensterreinen in de astrologie. Daarvoor gebruiken we een astrowiel waarop de levensterreinen of huizen, zoals we ze ook noemen, zijn voorgedrukt. De zon maakt dan ook elk jaar een reis door alle 12 maanden, dierenriemtekens en astrologische huizen. Lees ze voor je begint zeker eens door.

 

Betekenis van de 12 astrologische huizen

Huis 1 = je identiteit, je persoonlijkheid, je voorkomen, je uiterlijk, je buitenkant (je look, kledijstijl, haartooi), hoe je je voordoet en hoe je je gedraagt in de wereld, je kijk op de wereld, je zelfvertrouwen

Huis 2 = je vermogens: zowel materieel (je eigen geld, inkomen, bezit) als geestelijk (je eigen talenten waarmee je iets kan, zoals je boterham verdienen), het lichaam. Ook je eigenwaarde zit hier, de waarden en normen die jij bepaalt in je leven.

Huis 3 = je denken en communiceren, je directe omgeving (buren, kennissen), je broers en zussen, kortdurende studie, korte reisjes, administratie.

Huis 4 = je huis en je thuis, iedereen met wie je samenwoont in je huis (kan ook een kot zijn, co-housing plek, eigen woning, nog bij je ouders, …), de bakstenen woning, je innerlijke psychologie en je innerlijke kind, je afkomst, roots, voorouders.

Huis 5 = hoe je jezelf creatief uitdrukt, je zelfexpressie, sport, toneel, hobby’s, recreatieve bezigheden, verliefdheden, flirtgedrag, seksualiteit, kinderen (de opperste vorm van creativiteit).

Astrowiel
Astrowiel astrologische levensterreinen

Huis 6 = je werk (dagdagelijks), je routines van alle dag, je vakmanschap (je métier), je rechten en je sociale plichten, je gezondheid, voeding, hygiëne, kleine huisdieren

Huis 7 = de anderen in het algemeen, (zakelijke) samenwerkingen, je (officiële) partner, rechtszaken, contracten met een andere partij.

Huis 8 = grote psychologische transformatieprocessen, therapeutische gesprekken, uitkuisen van je ziel, leren op de harde manier, seks (lust), de mysteries van leven en dood (fysiek en symbolisch), waarden, geld en bezit van anderen (bv. leningen, erfenissen, verzekeringsgeld, belastinggeld, aandelen, beleggingen, obligaties, staatsbon), mensen die dat geld voor jou beheren (banken, notarissen, …)

Huis 9 = het hogere denken, (langdurige) hogere studies (na je 18 jaar), alle studies over het leven, je visie op het leven, je levensfilosofie, interesse in allerlei gebieden (wetenschap, religie, antropologie, cultuur, literatuur, rechten, astrologie,…), zoektocht naar de waarheid, existentialisme, verre (inter)continentale reizen, houvast, geloof, vertrouwen

Huis 10 = je plek in de maatschappij, de ‘werkende’ wereld van mensen die bijdragen aan de maatschappij, je loopbaan, carrière, wat je in de wereld wil nalaten (als erfenis), je authenticiteit en je integriteit, wetten, (maat)regels, beleid, politiek, wettelijke kant van de samenleving, de buitenwereld in het algemeen

Huis 11 = je toekomstplannen, vriendschappen (soulmates), verenigingen, communities, sociale kant van de samenleving, goede doelen (vzw’s, goede doelen, …), humanisme,

Huis 12 = spiritualiteit, dromen, eenzaamheid, alle instellingen vol mensen die niet bijdragen aan de maatschappij (zieken in ziekenhuizen, criminelen in gevangenissen, zieke geesten in de psychiatrie, maar bv ook lichtwerkers in retreats en andere mensen en plekken die zich terugtrekken van de prikkels en de drukte van de wereld. Het collectief onbewuste, onbewuste onderstromen, het mediamieke, paranormale, boodschappen van gene zijde, grote huisdieren

Astrowiel downloaden

 

Hoe gaan we te werk?

De 12 Heilige Nachten beginnen op 24 december 2023 en eindigen op 5 januari 2024. Elke nacht plaats je je zielsteen in een volgend levensterrein tot hij alle domeinen van je leven heeft bezocht. Aan het einde van de 12 Heilige Nachten heb je een globaal spiritueel overzicht van wat 2024 je op verschillende vlakken te bieden heeft.

We starten bij Huis 10 en Steenbok-energie en niet met Huis 1 of Ram-energie (het eerste teken van de dierenriem). Dat klinkt misschien raar, maar niet wanneer we je vertellen dat de 12 Heilige Nachten in het Steenbokseizoen vallen. De zon staat dan in het sterrenbeeld van de gehoornde bok, dus beginnen we met het levensterrein dat Steenbokenergie uitstraalt. Ons kalenderjaar 2024 start nu eenmaal in januari, en niet in maart zoals bij de Babyloniërs en de oude Egyptenaren.

 

Meditatiekalender 2024

De tabel hieronder maakt de meditatiekalender eenvoudig duidelijk. De eerste heilige nacht is van 24 op 25 december. Je begint dus te journallen op 25 december.

Je kan de tabel best gebruiken als overzicht voor je 12 Heilige Nachten. Zo weet je precies op welke dag je boodschappen kan mediteren voor welk levensterrein en voor welke maand.

Meditatiekalender Huis Teken Periode in 2024
25 december 2023 Huis 10 Steenbok 22 december – 20 januari
26 december 2023 Huis 11 Waterman 21 januari – 18 februari
27 december 2023 Huis 12 Vissen 19 februari – 20 maart
28 december 2023 Huis 1 Ram 21 maart – 20 april
29 december 2023 Huis 2 Stier 21 april – 21 mei
30 december 2023 Huis 3 Tweelingen 22 mei – 21 juni
31 december 2023 Huis 4 Kreeft 22 juni – 23 juli
1 januari 2024 Huis 5 Leeuw 24 juli – 23 augustus
2 januari 2024 Huis 6 Maagd 24 augustus – 23 september
3 januari 2024 Huis 7 Weegschaal 24 september – 23 oktober
4 januari 2024 Huis 8 Schorpioen 24 oktober – 22 november
5 januari 2024 Huis 9 Boogschutter 23 november – 21december
6 tot 9 januari 2024 Huis x Teken x Inhaaldagen gemiste meditaties

Jaaroverzicht 2024

De informatie die je deze nachten/dagen per astrologische huis doorkrijgt, is betekenisvol voor jou voor héél 2024, en op dàt specifieke terrein in je leven. Aan het einde van de 12 nachten heb je een totaalbeeld van alle levensterreinen samen. Een compleet jaaroverzicht dus.

Specifiekere tijdsaanduiding

Mis je de tijdsaanduiding van vorig jaar? Geen nood. Die is er ook nog steeds. Volg de tabel hierboven. Hoe combineer je beiden?

 • Heb je bijvoorbeeld bij Huis 1 (Ram) gemediteerd dat je wat meer je grenzen mag aangeven? Dan zal je dat heel 2024 kunnen/mogen oefenen, en vooral tussen 21 maart en 20 april 2024.
 • Kwam er ‘overvloed’ door in de nacht van 28 op 29 december (Huis 2, Stier)? Dan mag je heel 2024 in het algemeen rekenen op mooie inkomsten, groei van talenten, sterkere waarden en eigenwaarde, etc. en mag je heel specifiek een boost verwachten tussen 21 april en 21 mei 2024.

Gedroomd

Heb je gedroomd tijdens een of meerdere nachten? Noteer je droom ook in je journal. De symboliek van de droom werkt door in de periode die overeenkomt met het huis en het dierenriemteken in het overzicht. Ze is dus ook heel betekenisvol. Een simpel, beginnend boekje om zelf dromen te duiden is: Dromen for Dummies of de (betalende) app Luna AI (beschikbaar voor Apple en Android) met verschillende droomwoordenboeken (Klassiek, Freud, Jung, Sjamaan, …).

 

De 12 Heilige Nachten samen starten en samen eindigen

Hou deze twee data zeker vrij:

 • START ZOOM: woensdag 20 december 2024 om 20u

 • CLOSING ZOOM: dinsdagavond 9 januari 2024 om 20u

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82620328224?pwd=ZTNFS0Rpdms2YjVPSWtjTlZEWXAxQT09

Meeting ID: 826 2032 8224
Passcode: 950532

Wat mag je in de Zooms verwachten?

 • 2x online meditatie door Isabelle, speciaal voor de 12 Heilige Nachten
 • inhoud en werking van het Online Retreat door Nele
 • hoe Isabelle je zielsteen heeft uitgezocht
 • dat 2024 een 8-jaar is en overeenkomt met de tarotkaart van Kracht VIII, door Isabelle
 • link van de tarotkaart met de astrologie door Nele
 • closing sessie met het delen van je ervaringen

Praktisch

 • De Zoom-links krijg je tijdig toegestuurd en vind je ook op deze pagina
 • Kan je er niet live bij zijn? Je kan de opname voor de replay hier ook downloaden
 • Er is een gesloten Whatsapp-groep waarin je tijdens de 12 Nachten elke dag je ervaringen veilig met elkaar kan delen (zie verder)

 

Mediteren: hoe?

Kies dagelijks een moment om kwalitatieve aandacht te schenken aan de astrologische levensterreinen. Hoe je liefst mediteert, laten we aan jou. Misschien ben je een volleerd zitter en is dit voor jou peace of cake. Doe gerust! Misschien is dit totaal nieuw of vind je jezelf er niet goed in. Dan is dagelijks bewust aandacht schenken aan de astrologische huizen en tekens in een stille ruimte zeker ook meer dan genoeg!

  • Kies een comfortabele plaats voor je dagelijkse zitmoment

  • Zeg tegen je huisgenoten dat je niet gestoord wil worden

  • Kies hoe lang je wil mediteren: soms is 10′ voor jou genoeg, soms wil je diep gaan en is 30′ of langer een minimum. Of misschien wil je dit in je huidige meditatie inbouwen, of varieer je liever per dag. Voel maar!

  • Kies een comfortabele zithouding (op een stoel, op de grond in kleermakers- of lotushouding, op een kussen, liggend, …)

  • Begin met enkele diepe ademhalingen en zak elke adem ietsje dieper

  • Begin de eerste meditatiedag met je Zielsteen in het 10de huis of levensterrein. Lees de huizen eerst even door en druk het astrowiel af met de huizen (download het hierboven).

  • Leg je Zielsteen op de eerste dag bij Huis 10 of X (Romeins cijfer 10). Huis 10 staat voor je plek in de maatschappij, je werk, carrière en wat je hier wil nalaten en correspondeert met de energie van Steenbok, het astrologische seizoen waar de zon eind december, begin januari in staat.

  • Elke dag leg je je zielsteen een huis of pizzapunt verder in het wiel (zie kalender hierboven voor de volgorde).

  • Merk op welke gedachten, woorden, verhalen, herinneringen, uitdrukkingen of beelden je Zielsteen op die plek in het wiel voor jou oproept. Welke gevoelens primeren er? Merk je dat ergens in je lichaam? Wat vind je fijn? Wat vind je lastig? Wat raakt je? Of waar voel je weerstand? Wat mag je van de energie van dit teken leren of meenemen? Mag je iets meer gaan omarmen, en zo ja, wat dan precies?

  • Noteer, teken of knip/plak (visionboard style) in je journal (hier zorg je zelf voor) na je zitsessie zonder oordeel wat er voor jou allemaal opkwam. Ook hier spendeer je zelf weer zoveel tijd aan als je wil. Mag van de ene dag op de andere verschillen.

  • Geniet van dit me-time-momentje!

  • Bedankt het universum voor de ontvangen informatie

  • Neem nog 3 diepe ademhalingen en sluit af om je dag te beginnen of verder te zetten

De meditaties tijdens de 12 Heilige Nachten worden niet begeleid met een stem. We hebben wel een prachtige door Isabelles zoetgevooisde stem begeleide groepsmeditatie in de start en closing Zoom samen.

Vind je het lastig om in stilte te zitten en open te staan voor wat komt? Dan kan de 12 Heilige Nachten Playlist je focus misschien wat gerichter meenemen.

https://open.spotify.com/playlist/4w3RVmlsKfhrq10nCyV3m7?si=918b622302c5422f

Oei, ik heb een dag niet gemediteerd?

Ach, een beetje jammer, maar geen mens overboord. Dat gebeurde mij ook wel eens. Of dat ik de meditatie wel kon doen, maar niet kon noteren. Wees zacht voor jezelf. We houden normaal winterslaap in deze donkere dagen. Geen tijd om nu weer veeleisend naar jezelf te gaan doen.

Aan het einde van de 12 dagen kan je extra ‘inhaaldagen’ inlassen om het gemiste levensterrein (of terreinen) alsnog te bekijken en je journal te vervolledigen.

 

Toch liever de sterrenbeelden per huis in je mediatie?

Hieronder vind je gechannelde beelden van de dierenriem door Johfra Bosschart.

Download ze afzonderlijk in groter formaat op Melanie Reinharts webpagina.

 

 

Ram

 

Stier

 

Tweelingen

 

Kreeft

 

Leeuw

 

Maagd

 

Weegschaal

 

Schorpioen

 

Boogschutter

 

Steenbok

 

Waterman

 

Vissen

 

Journallen

Kies een mooi journal om de input die binnenkomt tijdens het mediteren te noteren, of maak een vision board met knipsels, of schrijf losse woorden op en maak daar een gedicht van. Sommigen hebben al een journal en gebruiken dat graag. Anderen nemen een apart journal specifiek voor de 12 Heilige Nachten.

Elk jaar kan je dit ritueel opnieuw doen en kijken welke nieuwe lagen van wijsheid, inzichten en thema’s deze keer aan bod komen. Voor mij zal het dit jaar het derde jaar op rij zijn en ik maak in mijn journal altijd graag een persoonlijke, creatieve en liefst ook mooi ogende pagina. Wat inspiratie:

 

Whatsapp-ondersteuningsgroep

We zien elkaar in dit Online Retreat dus een eerste keer allemaal samen op woensdagavond 20 december 2023 tijdens de eerste Zoom-avond en nog eens op dinsdagavond 9 januari 2024 op de closing Zoom-avond. Daartussenin, mediteer je op je eentje, of maak je een klein groepje om samen te mediteren. Wat jou het beste ligt. Maak gerust zelf een klein groepje of vlieg solo.

Je kan je ervaringen delen en elkaar steunen in een gesloten Whatsapp-groep. Je wordt uitgenodigd via de eerste Zoom. De QR-code om aan te melden komt ook hier na de Start Zoom online. Scan de QR-code links om toegang te krijgen. Wil je liever niet in deze groep? Geen probleem. Je bent niets verplicht! Er komen geen vuile blikken, beloofd.

 

Afrondingsdag op 9 januari 2024

Tussen 6 en 9 januari is je moment om eventuele gemiste huizen of tekens in te halen, of de input van je meditaties in je journal aan te vullen. Als je dat hebt gedaan, loont het ook om uit te zoomen op je 12 dagen-retreat en het grotere geheel even te bekijken.

  • Wat heeft het je gebracht?

  • Wat ga je ermee doen en wanneer?

  • En wat als er niets kwam?

  • Hoe voelde dat?

  • Kwam je verrassingen of verwondering tegen?

  • Wat zou je anders doen volgende keer?

  • Waar ben je dankbaar voor?

 

Zoom-opnames

Replay Start Zoom van woensdag 20 december 2023, 20u

Closing Zoom op dinsdag 9 januari 2024, 20u

De meditatie vind je vanaf donderdag in de Whatsapp groep.

 

We wensen je heel veel genot met stilstaan en ontvankelijk zijn
in de 12 dagen tussen 24 december en 6 januari.

Benieuwd wat je zielsteen je
in haar reis door de astrologische levensterreinen en tekens
voor 2024 allemaal komt influisteren!

Sterrengroetjes,
Isabelle en Nele