Het verhaal van de burn-out van top manager Celine

Lees hieronder het verhaal van Celine, de top manager die ontslag nam om haar geluk te volgen.

“Ik zit in de zetel en geniet van een tas koffie wanneer ik mijmer over hoe de laatste twee jaren mijn leven intens hebben veranderd. Had je me eerder verteld dat ik mijn ontslag zou nemen na dertig jaar een topfunctie gehad te hebben en dit enkel en alleen om mijn geluk te volgen, ik had je voor gek verklaard. En toch is het zo verlopen.”

“Pas op voor een burn-out,” zei ze nog…

“Ik zou liegen moest ik vertellen dat het helemaal een verrassing was, Nele van Adara had me verwittigd. “Pas op voor een burn-out,” zei ze nog, “je gaat eind mei beslissen iets anders te doen op professioneel gebied en je gaat je talenten volgen”. Natuurlijk denk je dan niet aan ontslag geven, maar denk je dat je je waarschijnlijk zal heroriënteren binnen het bedrijf. Ik deed mijn werk heel graag en werkte al dertig jaar bij hetzelfde bedrijf. Geen haar op mijn hoofd dat eraan zou denken om mijn ontslag te geven. Natuurlijk zou ik bij het heroriënteren mijn talenten gebruiken, die talenten waar met zoveel lof over werd gesproken tijdens mijn werkappreciaties. En wie was er niet moe binnen het bedrijf. De laatste jaren waren best heftig geweest, maar een burn-out, Nele, zover zou het niet komen.”

Astrologie zoals zij het beoefent, is allesbehalve wat je in de boekjes vindt.

“Nele, ik ken haar 3 jaar nu. Van alle mensen op de wereld was ik 1 van die mensen die helemaal niet geloofde in astrologie. Sinds ik Nele ken, denk ik daar wel anders over. Astrologie zoals zij het beoefent, is allesbehalve wat je in de boekjes vindt. Heel lang geleden heb ik me afgevraagd wie er nu geld betaalt voor een astroduiding. Nu kan ik, jaren na mijn uitspraak, bevestigen dat ik voor dergelijk bezoek met plezier betaal. Elk jaar weer, na mijn verjaardag, kijk ik ernaar uit om Nele weer te zien en te horen wat mijn volgend jaar mij gaat brengen. Nele heeft veel ervaring. Ik noem het een gave, de manier waarop zij het lezen van een horoscoop vertaalt naar een geheel, een gebeuren van een jaar. Ik ontmoette Nele in 2014 voor de eerste keer. Ik had namelijk een cadeaubon voor astrologie gekregen. Met een dubbel gevoel ben ik dan ook bij haar langs gegaan. Ik verwachtte me aan een oudere dame met zwarte haren, het waarzeggerstype uit mijn fantasie. De verrassing startte al bij het openen van de deur, want daar stond een frisse, jonge dame die me vriendelijk uitnodigde binnen te komen. Ze stelde me onmiddellijk op mijn gemak bij een tas thee en wat chocolade.”

“En toen startte het. Nele begon eerst uit te leggen hoe mijn geboortehoroscoop eruit zag en wat mijn zwakke plek was in mijn leven. Alsof ik al niet wist dat mijn gevoelsleven een dikke nul verdiende en mijn professioneel leven een dikke tien, maar dat je dit in de sterren zou kunnen lezen, dat was toch iets nieuws. Mijn hele leven openbaarde zich in het volgende uur en het jaar dat zou volgen kreeg betekenis. Nele ging volledig op in haar uitleg en met heel veel passie diepte zij mijn toekomst uit. En je kan het al raden, we zijn inmiddels 3 jaar later en twee bezoeken verder en alles wat Nele me verteld heeft, is op een of andere manier in mijn leven gekomen.”

Ze heeft me attent gemaakt op verborgen talenten en het vertrouwen gegeven om ze verder te ontwikkelen.

“Sinds ik Nele ken, heeft ze me enorm geholpen met astrologie. Zo heeft ze me laten zien welke gedragspatronen schadelijk waren voor mezelf en heeft ze me gewaarschuwd voor komende uitdagingen. Ze heeft me attent gemaakt op verborgen talenten en het vertrouwen gegeven om ze verder te ontwikkelen. Net omdat astrologie je een licht geeft op de toekomst en alle uitdagingen die op je weg gaan komen, kan je je beter voorbereiden op wat komen zal. Je krijgt de kans om op voorhand beter en dieper over jezelf na te denken en zelf bij te sturen waar je kan. Zo had Nele me verteld dat ik nog heel moe ging zijn tot maart volgend jaar en dat is ook zo. Had ik dit niet op voorhand geweten, dan had ik een paar maanden geleden een nieuwe uitdaging aangegaan, moe of niet. Nu, door de info die ik had, heb ik beslist te wachten met een nieuwe baan en me eerst medisch te laten onderzoeken. Nu weet ik dat ik een ziekte heb die mijn vermoeidheid veroorzaakt. Ik heb nu de tijd genomen om eerst te genezen vooraleer weer aan de slag te gaan, iets wat ik anders niet zou hebben gedaan. Ik heb door de astrologie geleerd met mijn hart oprecht naar mezelf te luisteren en ben mijn eigen beste vriend geworden.”

“Het mooie aan astrologie is dat het me helpt om beter zicht te hebben over het leven dat komt. En 1 ding durf ik met zekerheid zeggen: wanneer je echt goed nadenkt over jezelf er ernaar handelt, dan doet het universum er alles aan om je te doen slagen. Vaak zijn uitdagingen een deur naar een nieuw begin. Aan mij om ze te herkennen. Ik weet nu dat ik geboren ben met een reden en dat de komende 365 dagen een waardevol geschenk zijn, namelijk 365 dagen tijd om er iets moois van te maken.”

– Celine Wauters