Astrology Wheel Tarot Spread

In deze boeiende legging combineren we twee spirituele disciplines: tarot en astrologie.

Deze legging met tarotkaarten (het kan ook met orakelkaarten) op basis van de 12 huizen van de astrologie, kan je op 2 manieren doen.

Informatief, waarbij elke tarotkaart iets zegt over het astrologische huisinhoud.

Of, als tijdsaanduider, waarbij elk huis staat voor een maand van het jaar (en niet voor de astro huisinhoud): huis 1 is januari, huis 2 februari, enz.

De eerste legging geeft je een dieper begrip van jezelf (in het jaar dat komt in het algemeen, maar het kan ook per kwartaal, of maandelijks). De tweede legging geeft een algemene blik op de thema’s voor dat jaar per maand.

Je kan in de jaarlegging per maand ook een specifieke vraag stellen, zoals: “hoe zal mijn energie evolueren de volgende 12 maanden?” Of, “hoe zullen mijn financiën er de komende 12 maanden uitzien?”

Bij deze spread kan je eventueel (het mag, maar het moet niet) een 13de kaart trekken. Die staat voor het overkoepelende thema van dat jaar of van je vraag. Ze kan helderheid geven over de andere kaarten.

Instructies

 1. Knip het wiel met de huizen uit.
 2. Beslis vooraf of je een jaarlegging per maand wil doen (algemeen of met een specifieke vraag), of dat je meer begrip over jezelf wil krijgen volgens de astrologische levensterreinen.
 3. Land even, tune in en creëer een rustige sfeer waarin je even niet wordt gestoord.
 4. Schud je kaartendeck en waaier het voor je uit, of trek volgens jouw eigen systeem (liefst met je intuïtieve linkerhand – als je rechtshandig bent – of andersom) de kaarten.
 5. Lees de inhoud bij het eerste huis en trek met je linkerhand een kaart.
 6. Leg ze naast (of in) huis 1 van je uitgeknipte astrologische wiel.
 7. Doe hetzelfde voor alle volgende huizen, van 2 tot 12. Je legt de kaarten tegenwijzersin.

Opmerking: ik volgde gewoon de huisposities. Andere astrologen of tarotisten zien het wiel wel eens als een klok en beginnen op 21u, tweede kaart komt op 20u, enz. kaart 12 op 22u.

Betekenis van de huizen

Hieronder lees je de betekenis van de astrologische huizen als gids. De huizen staan voor de verschillende levensterreinen. De kaart die je hierbij legt, geeft je meer informatie over dat deel van je leven.

 • Huis 1: identiteit – dit ben jij, je persoonlijkheid, je verschijningsvorm, hoe je eruit ziet, hoe je je kleedt
 • Huis 2: vermogens – dit is je (eigen)waarde, het zijn je talenten, je bezit, geld en hoe je het verdient
 • Huis 3: communiceren en denken – je manier van denken, je kennis, hoe je leert, broers en zussen, je omgeving, buren, onderweg zijn, korte reisjes
 • Huis 4: huis en familie – waar je woont, waar je je thuis en veilig voelt, je huiselijke leven, je roots, moeder of vader (check in welke energie je wie best herkent)
 • Huis 5: creativiteit en kinderen – wat we creëren (kinderen en projecten), ontspanning, hobby’s, spel, verliefdheden, zelfexpressie
 • Huis 6: werk en dienstbaarheid – je dagdagelijkse routines, verantwoordelijkheden en plichten, je gezondheid en hygiëne, gewoonten
 • Huis 7: relaties met anderen – je (zaken)partner, de andere (algemeen), hoe je in interactie gaat, openlijke vijanden, rechtszaken
 • Huis 8: transformatieprocessen – hoe zit het met de waarden en geld van anderen, je drive naar seksualiteit, hoe ga je om met crisissen?
 • Huis 9: geloof en groei – hoe je je horizon geestelijk verruimt, verre reizen, grotere studies (of die van het leven), publicaties, je levensvisie, de dingen waarin je gelooft en je houvast
 • Huis 10: carrière – dit is je reputatie, je publieke rol in de wereld, wat je nalaat, hoe je presteert, welke je plaats is in de maatschappij, regels en wetten, je vader of moeder (check in welke energie je wie beste herkent)
 • Huis 11: vrienden en communitysoulmates, gelijkgezinde groepen, je sociale plaats in de groep, je idealen, wie zijn je vrienden, wat zijn je toekomstplannen?
 • Huis 12: je schaduw en spiritualiteit – je eigen onbewuste en het collectief onbewuste, geheimen, opoffering, zorgen (angsten), waar je je soms alleen voelt, ongekende vijanden, wat je durft saboteren

Interpretatie van de kaarten

Ben je vertrouwd met de tarot- of je orakelkaarten? Gebruik je eigen intuïtie en wijsheid om de link te leggen tussen de kaart en de betekenis van het astrologische huis in de algemene legging.

Werk je niet zo vaak met de kaarten? De gids die bij een deck wordt meegeleverd kan aanwijzingen geven. Maar meestal vind ik die te summier en weinig voldoening gevend.

Dan is het boek van Hajo Banzhaf: Werken met de Tarot een aanrader. Hajo legt de tarotkaart eerst algemeen uit en vervolgens met betrekking tot je werk, je bewustzijn en met persoonlijke relaties. Bij elke tarotkaart maakt hij ook een link met de energie van de kaart in de astrologie.

Voorbeeldlegging

In de download werkte ik de duiding voor het eerste huis voor je uit. Je leest daar dus hoe je de stappen in deze Astro Wheel Tarot Spread toepast.

Zo, veel plezier met deze legging!

Nele van Adara

Meer leren over astrologie?

Onder Astrologie Leren, vind je Adara’s cursussen, astroleertools en webinars en andere freebees.

Tarot deck

Ethereal Visions, Illuminated Tarot Deck by Matt Hughes