ASTROLOGIE LEREN MET ADARA in 2019 en 2020

De trainingen van Adara zijn bedoeld voor beginnende fans van astrologie. Je bent nieuwsgierig om de taal van astrologie te leren begrijpen. En je wil op een plezierige manier bijleren over astrologie, om je eigen horoscoop beter te begrijpen, of die van je kinderen, familie of vriendinnen te kunnen lezen en interpreteren. 

Spreekt het je aan? Snuister dan eens verder in het trainingsaanbod astrologie van Adara.

“Astrology is a language. If you understand this language, the sky speaks to you.”
— Dane Rudhyar

AANBOD 2019 en 2020

 1. ‘Astro Aperitivo’ Moment | Libra, the art of balancing your life, in Gent (Engels, 3 oktober 2019)
 2. Workshop ‘Astro Essentials’ | a glimpse into your astro-persona, in Gent (Nederlands, 17 oktober 2019)
 3. Basiscursus Astrologie’ | word je eigen astroloog, in Lebbeke (Nederlands, vanaf 11 november 2019, e.v.)
 4. ‘Astro Spring Retreat’ | Basiscursus Astrologie in Ierland (Engels, 6-8 maart 2020)

 

1. ASTRO APERITIVO MOMENT| Libra, the art of balancing your life: 3 oktober (Engels)

Samen met Sophie van The Place brengen we jullie dit Astro Aperitivo moment.

Wat zijn de Astro Aperitivo’s?
Wel, dat is heel eenvoudig! Het zijn interactieve momenten waarop je wordt uitgenodigd om bij het nippen van een lekker drankje en een gezellige babbel onder begeleiding van Nele en Sophie te leren over wat er in de sterren vandaag allemaal gebeurt. We kijken dus naar de actuele of mundane astrologie, zoals dat in het jargon heet, en welke invloed dit op het leven en op jou heeft.

En wat gebeurt er zoal in de kosmos in oktober? 
Goeie vraag! Want het is de maand van de Weegschaal. We praten niet alleen over jou en jouw planeten, maar ook over wat we van de Weegschalen en de Weegschaal-energie in ons leven en op persoonlijk vlak kunnen leren.

Oké, vertel me meer!
Tegen 3 oktober komen er 3 planeten in de Weegschaal: Mars, Venus en de Zon. Echt ideaal voor de liefde! Maar Weegschaal vertelt je niet alleen over de liefde. Ook over kunst. En de kunst om je leven  beter te balanceren. En over menselijke relaties. En zoveel meer!

De plaats waar jouw Mars, Venus en Zon staan, toont waar jij actie aan de dag hoort te leggen om balans en liefde te vinden.

Maar weet je wat? Als je toch al geïnteresseerd bent, kom er gewoon bijzitten en schrijf je snel in! Wij zorgen voor een onvergetelijk Astro Aperitivo Moment. 😉

Wanneer

– Donderdag 3 oktober van 19u30 tot 21u

Prijs voor de avond

– €35 pp, inclusief eigen horoscoopafdruk met 3 persoonlijke tips over de Weegschaal, en een fris, gezond drankje

Deelnemers

– voor astro-beginners en astro-maagdjes met interesse in astrologie, psychologie, persoonlijke ontwikkeling, diepe gesprekken
– vanaf 6 personen (maximum 10)

Taal

– English (basisniveau)

Moderatie: Nele van Adara en Sophie van The Place

Organisator: Sophie Jongejan | The Place, Talks and Workshops

Locatie:  Studio Stories | Karel van Hulthemstraat 45, 9000 Gent

Inschrijven (enkel via Sophie Jongejan!)

Stuur een mailtje naar sophie[at]the-place.co (niet .com, kan verwarrend zijn!) en bezorg ons je precieze geboortegegevens (geboortedatum, -uur en -plaats) voor je horoscoop. Er zijn maximaal 10 plaatsen voor deze workshop. Je bent ingeschreven als de fee op de rekening staat.

Graag tot in Gent!
Nele en Sophie

 

2. WORKSHOP ASTRO ESSENTIALS | a glimpse into your astro-persona: 17 oktober (Nederlands)

Samen met de fantastische Sophie van The Place | Talks & Workshops heet ik je hartelijk welkom om meer te weten te komen over je persoonlijke astro-achtergrond. Zo begrijp je beetje bij beetje wat beter wat astrologie is en hoe het werkt.

We nodigen je uit in mijn appartement thuis, waar we onszelf en elkaar bij een lekker drankje sfeervol onderdompelen in de geheimen die de sterren en planeten voor ons hebben.

We leren er over de schoonheid van je Zonneteken, de verborgen boodschappen van je Maan, wat je nu eigenlijk je Ascendant is en hoe deze astro-energieën jouw persoonlijkheid beïnvloeden.

‘Astro Essentials’ is een introductieworkshop, een amuse gueule, zeg maar. Voor nieuwsgierige astro-beginners en astro-maagdjes die graag meer over zichzelf en astrologie willen leren.

Programma: donderdag 17 oktober, 19u30 – 21u00

 • Deel 1: wat is astrologie, hoe werkt het, wat heb je eraan? Betekenis van de felste planeten de Zon en de Maan. En wat is nu weer een Ascendant?
 • Pauze: proeven van een fris, gezond drankje en fijne gesprekken met elkaar
 • Deel 2: we babbelen over de dierenriemtekens die die avond aanwezig zijn en hoe het voor jou voelt om dit teken te mogen zijn in dit leven. Zo zit je nooit meer verlegen om je Zon, Maan of Ascendant in eender welk gesprek over astrologie 😉

Prijs voor de avond

– €55 pp, inclusief eigen horoscoopafdruk en een fris, gezond drankje

Deelnemers

– voor astro-beginners en astro-maagdjes met interesse in astrologie, psychologie, persoonlijke ontwikkeling, diepe gesprekken
– vanaf 6 personen (maximum 10)

Nodig

– Goed humeur en enthousiasme
– Eventueel schrijfgerief

Trainer astrologie: Nele van Adara

Organisator: Sophie Jongejan, van The Place, Talks and Workshops

Locatie:  Leopold II laan 9, bus 5, 9200 Dendermonde

Inschrijven (enkel via Sophie Jongejan!)

Stuur een mailtje naar sophie[at]the-place.co (niet .com, kan verwarrend zijn!) en bezorg ons je precieze geboortegegevens (geboortedatum, -uur en -plaats) voor je horoscoop. Er zijn maximaal 10 plaatsen voor deze workshop. Je bent ingeschreven als de fee op de rekening staat.

Graag tot in Dendermonde!
Nele en Sophie

 

3. BASISCURSUS ASTROLOGIE | word je eigen astroloog, in Lebbeke (in het Nederlands) 

In het gezellige bio-theehuis van Biotina in Lebbeke leer je hoe je in je eigen horoscoop de betekenis van de planeten, de Ascendant en de Midhemel kan achterhalen.

Je leert wat de invloed is van het huis of teken waarin ze staan. Deze hemellichamen en punten in het heelal geven je al een goed algemeen idee over iemands persoonlijkheid. Te beginnen met die van jou.

Deze cursus is inhoudelijk identiek aan de Astro Spring Retreat in Ierland in maart 2020 (zie verder). Alleen zijn de lessen in Lebbeke gespreid over 4 lesdata, in plaats van samengebald in één weekend. Het voordeel is dat je aan een rustiger tempo kan leren. En er is ook meer gelegenheid om samen te oefenen.

De workshopreeks is een mix van

 • theoretische uitleg (helder en eenvoudig uitgelegd)
 • verduidelijking rond de tekens van de dierenriem, de elementen,
 • de huizen in een horoscoop,
 • en de aspecten of verbindingen die de planeten met elkaar maken,
 • aangevuld met voorbeelden en oefeningen in kleine groepjes op basis van je eigen horoscoop en die van anderen om het ‘verhaal’ te leren zien in de combinatie van het hemellichaam in een teken en een huis.

Na de reeks kan je 

 • in een horoscoop de planeten, Ascendant en Midhemel herkennen
 • de betekenis uitleggen van deze hemellichamen in teken en element (bv. Zon in Ram, vuurteken)
 • er de betekenis van het huis waarin de hemellichamen staan mee combineren (bv. Zon in huis 4)
 • zien of de planeten harmonisch of disharmonisch samenwerken
 • ditalles voor je eigen horoscoop verklaren met de syllabus
 • deze stappen in een voor jou onbekende horoscoop herhalen
 • thuis hetzelfde doen voor de horoscoop van je vriendinnen of familieleden

Je zal dus ‘geëquippeerd’ zijn om zelf verder te spelen en te experimenteren met je nieuw opgedane kennis in de beginselen van de astrologie. Zo kan jij voorzichtig je eerste stapjes beginnen zetten in deze wondere wereld.

Data najaar 2019 en begin 2020

– 4 maandagavonden: 11 november (op Wapenstilstand), 25 november, 9 december en 6 januari 2020
– van 19u30 tot 22u

Prijs voor de training ‘Kennismaking met de astrologie’

– €200 voor 4 avonden

Opmerking: de workshops zijn niet afzonderlijk te volgen, gezien ze een geheel vormen.

Inbegrepen: accommodatie, de astrolessen, oefeningen, een syllabus, samenvattingen van de planeten, tekens en huizen, en een afdruk van je eigen horoscoop. Na elke les bezorg ik je de digitale powerpoint van die avond.

Deelnemers

– voor beginners, je hebt geen voorkennis van astrologie nodig
– vanaf 8 personen (max. 12)

Nodig

– pen en papier
– stiften (groen, rood, blauw, voor de laatste les)
– gegevens van je eigen horoscoop of de horoscoop waarmee je wil oefenen
– je nieuwsgierigheid

Trainer: Nele van Adara, +25 jaar astrologe, van moeder op dochter, getraind door zelfstudie, verschillende jaren les in een studiegroep met collega-astrologen en 10 jaar professionele ervaring met Adara.

Locatie: Biotina, Kerkstraat 16, 9280 Lebbeke (inkom via de ijzeren zijpoort)

Inschrijven

Stuur een mailtje naar astro[at]adara.be. Vermeld de training die je wil volgen (cursus Lebbeke).

Bezorg me je geboortegegevens (geboortedatum, -uur en -plaats) en laat weten of je verhuisd bent voor je 5de levensjaar en of je deel bent van een tweeling (is van belang bij de interpretatie).

Dus hopelijk, tot gauw!
Nele

 

4. ASTRO SPRING RETREAT | Basiscursus Astrologie in Ierland: 6-8 maart 2020 (in het Engels)

Klaar om je lente-energie nieuw leven in te blazen? Zin in de unieke combinatie van een korte weekendvakantie, astrologie leren, yoga, vegetarisch huisbereid voedsel, me-time, wandelen in de natuur of zwemmen in de ecologische vijver van Sli Na Bande?

Op dit prachtige ecologische natuurdomein in Ierland leer je hoe je in je eigen horoscoop de betekenis van de planeten, de Ascendant en de Midhemel kan achterhalen.

Je leert wat de invloed is van het huis of teken waarin ze staan. Deze hemellichamen en punten in het heelal geven je al een goed algemeen idee over iemands persoonlijkheid. Te beginnen met die van jou.

Opgelet, de lessen zijn in het Engels. Een goede basiskennis van die taal is welkom. (Maar hier en daar een woord naar het Nederlands vertalen is natuurlijk ook geen probleem. Voor de Nederlandse training in België, zie verder.)

De lessen tijdens het retreat zijn een mix van

 • theoretische uitleg (helder en eenvoudig uitgelegd)
 • verduidelijking rond de tekens van de dierenriem, de elementen,
 • de huizen in een horoscoop,
 • en de aspecten of verbindingen die de planeten met elkaar maken,
 • aangevuld met voorbeelden en oefeningen in kleine groepjes op basis van je eigen horoscoop en die van anderen om het ‘verhaal’ te leren zien in de combinatie van het hemellichaam in een teken en een huis.

Na het retreat kan je 

 • in een horoscoop de planeten, Ascendant en Midhemel herkennen
 • de betekenis uitleggen van deze hemellichamen in teken en element (bv. Zon in Ram, vuurteken)
 • er de betekenis van het huis waarin de hemellichamen staan mee combineren (bv. Zon in huis 4)
 • zien of de planeten harmonisch of disharmonisch samenwerken
 • ditalles voor je eigen horoscoop verklaren met de syllabus
 • deze stappen in een voor jou onbekende horoscoop herhalen
 • thuis hetzelfde doen voor de horoscoop van je vriendinnen of familieleden

Je zal dus ‘geëquippeerd’ zijn om zelf verder te spelen en te experimenteren met je nieuw opgedane kennis in de beginselen van de astrologie. Zo kan jij voorzichtig je eerste stapjes beginnen zetten in deze wondere wereld.

Prijs voor het weekend (van vrijdagavond 6 maart tot zondagmiddag 8 maart 2020)

– €295 voor een gedeelde kamer met ensuite badkamer
– €345 voor een eenpersoonskamer met ensuite badkamer

Inbegrepen: accommodatie, 6 huisgemaakte vegetarische maaltijden, 2 yogalessen, de astrolessen, oefeningen, een syllabus, afdruk van je eigen horoscoop, gebruik van de hot tub en de ecologische zwemvijver

Niet inbegrepen: vlucht, transport, privésessies (te reserveren aan €60 per uur op vrijdag 6, zondag 8 of maandag 9 maart, max. 2 personen per dag, contacteer Marlene voor reservaties)

Deelnemers

– voor beginners, je hebt geen voorkennis van astrologie nodig
– verschillende nationaliteiten uit Europa (Ierland, Engeland, België, Nederland, …)
– vanaf 8 personen

Ter info: de groep van 2018 bestond uit een een bende enthousiaste en leergierige vrouwen tussen 26 en 40 jaar uit Ierland en België. Maar laat dat jullie mannen zeker niet afschrikken! 😉 Even welkom!

Wat de groep van 2018 zegt over het Astro Retreat

 • “Astrology with Nele is empowering rather than scary. Knowing information that Nele has provided me with has allowed me to feel more safe in the world and to understand myself.” Louise, 29 jaar, Greystones, Ierland
 • “Wat vooral veel indruk op mij heeft gemaakt, is Neles talent om heel complexe dingen heel structureel en bevattelijk uit te leggen.” Marlene, 64 jaar, Newtownmountkennedy, Ierland
 • “It felt like I got ‘the key’ as to what drives people. It was so helpful in understanding some human dynamics in my own relationships and my own behaviour as well.” Astrid, 31 jaar, Waasmunster, België
 • “The 3-day ‘Introduction to Astrology’ workshop (…) was truly a transformative experience. Astrology can be an important tool for heightening our awareness on how to become the best version of ourselves. Aside from the astrology, the setting of Slí na Bandé was incredible with all meals prepared from mostly local organic food grown onsite, cosy cabins, nearby woods and fantastic people.” Meadhbh, 31 jaar, Brussel, België

Nodig

– basiskennis van het Engels
– pen en papier
– gegevens van je eigen horoscoop of horoscoop waarmee je wil oefenen

Trainer astrologie: Nele van Adara, +25 jaar astrologe, van moeder op dochter, getraind door zelfstudie, verschillende jaren les in een studiegroep met collega-astrologen en 10 jaar professionele ervaring met Adara.

Yoga docente: Marlene ffrench Mullen, uitzonderlijke yoga docente sinds 1990 en psycho-analyste

Locatie:  Sli Na Bande, Newtownmountkennedy, County Wicklow, Ierland

Inschrijven

Stuur een mailtje naar astro[at]adara.be. Vermeld de training die je wil volgen (Ierland retreat).

Bezorg me je geboortegegevens (geboortedatum, -uur en -plaats) en laat weten of je verhuisd bent voor je 5de levensjaar en of je deel bent van een tweeling (is van belang bij de interpretatie).

Graag tot in Ierland!
Nele en Marlene

 

Je hebt je succesvol ingeschreven op onze nieuwsbrief.

Er heeft zicht een fout voorgedaan. Gelieve later opnieuw te proberen.

ADARA will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.

Inschrijven op onze nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief verschijnt maximaal 4 keer per jaar. Je kan op elk moment uitschrijven.